19-07 Aar (-schot in de roos)

Ter voorbereiding op mijn deelname aan het NK Halve Triatlon eind augustus startte ik vandaag bij de super goed georganiseerde maar ook zware triatlon in Aarschot (B).  Zwaar wegens de afstanden ( 2-60-15) maar ook zwaar vanwege de heuvelachtigheid van het fiets- en loopparcours in en om het Kempische Aarschot.

Samen met Bas de Jong uit Bergen op Zoom fiets ik na het inschrijven en het neerzetten van de loopschoenen in wisselzone twee, naar de zwemplas, 11 km verderop gelegen. Lekker rustig fietstempo, zo worden de spieren al wat warm. Het begint een beetje te miezeren nu. 

10296848_251271891742894_6241465856324517283_nDe watertemperatuur van het meer waar we in zwemmen is hoog, zo hoog dat we zonder wetsuit moeten zwemmen, ai ai een kleine tegenvaller maar die geldt voor alle 300 deelnemers aan deze Hageland Power Triatlon. Het zwemmen gaat over drie ronden met telkens een landlap, we lopen dan uit het water een stukje over het strand om daarna weer opnieuw het water in te duiken. Na de 2km zwemmen snel de fiets op om te beginnen aan 60 km flink heuvelachtig fietsen.

De eerste fietsronde is het parcours vanwege de regen nog nat, en alhoewel ik voorzichtig door de bochten manoevreer, glijd ik toch een keer flink onderuit. Diverse schaafwonden heb ik maar ik voel ze niet vanwege de adrenaline dus snel de fiets weer op. Op sommige stukken is het erg pittig omhoog fietsen en dan voel ik de beentjes wel. Zestig kilometers verder ( waarbij ik er goed op let om genoeg sportrepen te eten en sportdrank te drinken ) wissel ik van schoeisel, doe ik de helm af, draai ik mijn startnummer naar voren en begin ik aan de 15 km hardlopen.

Drie rondjes van vijf km met in elke ronde twee hele pittige heuvels van enkele honderden meters lengte, staan op me te wachten. Ik probeer gemiddeld 5 min/km te blijven lopen wat ondanks de vermoeidheid toch redelijk lukt. Ik loop enigszins behouden die 15 km om de man met de hamer te ontwijken. Na 3.52 uur loop ik de finishverhoging op in het gezellige en drukke centrum van Aarschot. Ben erg blij en tevreden met mijn wedstrijd, vooral ook omdat ik eerste ben in mijn leeftijdscategorie en volgens Hans Cleemput een goeie Belg van mijn categorie heb verslagen..

aarschot

Een compliment is hier ook nog op zijn plaats voor de Aarschotse organisatie die gewoonweg perfect was. Mannen en vrouwen van  AAT….. ….Ga zo door.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s